Shallow Ice

Lines & dots, craters & knots!

Click on a picture to browse the gallery

Advertisements

22 thoughts on “Shallow Ice

 1. Vad roligt, precis sånt här fotade jag igår! Men mina bilder blev inte något att publicera, jag har haft ett inlägg om det någon gån tidigare och gårdagens var sämre. Gillar dina bilder mycket, särskilt de med issprickorna som wire, online och scream. Det är verkligen roligt att göra upptäckter i isen.

  Like

  1. Det är ju inte första gången vi fastnar för samma motiv var och en på sitt håll, du och jag. Det är roligt att se hur andra upplever och ser samma motiv tycker jag så det var ju lite synd du inte blev nöjd med dina bilder. Det hade varit spännande att se dina tolkningar. Is är ett outsinligt motiv och det finns ju så många olika sorters is och sätt att se på den. Jag håller verkligen med dig om att det är en källa till glädje och inspiration. Tack så mycket och jag är nog också mest förtjust i de bilder du nämner.

   Like

   1. Jag kunde inte komma tillräckligt nära, vågade mig inte ut på isen. Jag har ett inlägg den 15 januari 2014 med dessa fenomen, den lilla bilden är klickbar. Jag har uppdaterat datorn nyligen och lyckas inte kopiera adressen till inlägget, men det går att hitta i arkivet i högra övre hörnet om du orkar.

    Like

    1. Jag hade tur då dessa motiv var precis vid en gångbro från fastlandet ut på en lite ö.
     Jag ska leta i kväll får jag se om jag hittar inlägget. Tack igen!

     Liked by 1 person

 2. Det här är så spännande! Jag såg direkt vad det var ;). Det är nervceller med sina utskott… dendriter, axoner,synapser…. Ja, kunskapen kom plötsligt tillbaka… bilder från mina otaliga böcker från utbildningar. Men det är inte bara celler… Jag ser ett ärr med stygn… Kanske beror mina associationer med mitt yrke sen 30 år tillbaka. :) :) Underbart Lena!!!

  Like

  1. Precis det du beskriver tänkte jag på men eftersom jag inte är medicinskt kunnig hade jag ju ingen koll på vad jag skulle kalla bilderna för så då fick det bli linjer och kratrar, knutor och vajrar :D
   Och säkert är du yrkesskadad i sitt seende, he he!
   Tack så hjärtligt Susanne för dina tankar kring bilderna och för dina fina ord. De värmer i kylan.

   Liked by 1 person

  1. Tack snälla Christina. Vad roligt det är vad olika saker vi ser i bilder. Och jag förstår att du tänker insekter. Tack för kommentaren, den uppskattas.

   Like

 3. Vilka intressanta sprickor! Det rusar alla möjliga associationer genom hjärnan. Små djur, spindlar och sånt men “wire” ser ut som “efter operationen”. De här bilderna är praktexemplar för att testa vad folk “ser”. Allt efter egna upplevelser och erfarenheter. Fascinerande!

  Like

  1. Ja visst är det spännande och jag undrar verkligen hur de uppstår. Kanske nåt med olika lager och när vädret skiftar snabbt mellan tö och frysgrader? Och det är roligt och se hur olika associationer olika personer gör utifrån vem man är. Tack så mycket för din kommentar, kul att ta del av dina tankar.

   Liked by 1 person

  1. Ja, det finns många olika sätt att se på dessa mönster, jag har som sagt haft flera olika tankar kring just det. Tack så mycket Söstra mi!

   Like

  1. Tack så mycket Gustav, kul att du gillar mina “vad-jag-nu-ska-kalla-dem”: insekter, synapser, operationsärr, celler eller vad jag fick för förslag och egna associationer. Jag kikade in hos dig som du kanske såg. Tack för länken och roligt att se din tolkning av samma typ av motiv.

   Like

Something on your mind?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s