Godmorgon?

Det är nåt visst att stå och se snöflingor sakta dansa under gatlyktorna i natten. En blandning av barnslig förtjusning och längtan efter tystnad och det enkla. Om natten är man otillgänglig och tankarna blir inte störda av vardagsbruset.

Julen och nyåret sprang så snabbt förbi. Ett ögonblick i livet som samlas i minnesbanken tillsammans med alla andra jular och nyårsaftnar. Mat och prat, klappar och disk, samkväm och funderingar vävs samman till ännu ett varv på livets bonad.

Morgonkaffe
Morgonkaffe

Nej, jag kunde inte sova inatt, ibland tränger sig tankar på vare sig en vill eller inte. Tankar som inte ger någon ro, tankar om hur löjligt fast normer och konventioner sitter hos vissa och vad det gör med människorna som inte passar in i deras mallar.

Ett tänt ljus i mörkret, en kopp varmt kaffe och en morgon som sakta vaknar till liv. Ännu en natt har passerat, ännu en dag gryr. Är det ljuset eller mörkret som styr?

Livets flöde
Livets flöde

Det är vad jag funderar på just nu!

Advertisements

7 thoughts on “Godmorgon?

  1. Jag tror att båda behövs – ljus och mörker. Ibland var för sig och ibland i någon konstigt blandning, när det inte är varken för mörkt eller för ljust. Som en lagom gråskala.

    “Och tiden blir ett förunderligt ting…” (titeln till en av Sune Jonssons böcker som säger allt). Tänker på dina funderingar angående minnesbanken, om allt som finns där.

    Like

    1. Jag håller med dig, en balans är väl det bästa om man ska uppskatta livet. Och nog är tiden ett aldrig sinande tankeväckare både i nuet och i minnet. Tack för din intressanta kommentar.

      Like

Something on your mind?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s