Amused to Death

2 December 2016
2 December 2016

You read the papers…
You check your facebook…
Your twitter and Instagram… but does it make you feel good?

or

Does it increase agony?
Inner stress?
The feeling of fear for being left out, miss something?

Just asking!

The song is from one of the best albums ever done, if you ask me… Amused to Death by Roger Waters.

Advertisements

23 thoughts on “Amused to Death

 1. It’s vital to control media instead of the reverse, but it’s also one of the most difficult things today, I think. This is a good time of year to enjoy media yet focus on other, more important things.

  janet

  Like

  1. It is difficult to not being sad or think the world has gone mad with all the bad news in media today. The last two years have reported so many horrifying news and so little good things to balance. It is easy to loose hope if you are a sensitive person. I too think it is a great time to enjoy and focus on other and more important things that make you feel good and that you are in control of your own life.

   Liked by 1 person

 2. Synd att jag inte kan lyssna men lyssnar istället till dina tänkvärda rader. Fast jag har varken Facebook eller Twitter och Instagram använder jag väldigt sällan. För mig är det bloggen som jag inom mig skapar både positiva och negativa känslor.

  Like

  1. Du får lita på att det är bra ;)
   Jag har haft alla dessa olika sociala media tidigare men för två år sen tog det stopp, jag fick nog och har i dagsläget bara bloggen kvar. Har även varit nyhetsberoende och läst nyheter i alla möjliga tidningar och nyheter/forskarrapporter inom neuropsykiatrin. Jag var så stressad till slut att jag kände mig konstant yr. Väldigt obehagligt. Bloggen kan stressa den också ibland, men den är iallafall mer “sakta” och lättare att ta kortare pauser ifrån.

   Liked by 1 person

   1. Blev lite tokig formulering där i min kommentar men bloggen räcker mer än väl för att skapa känslor och då de positiva överväger så övervinner det känslan av att inte vilja ha den kvar.
    Känns ibland som om alla dessa sociala medier vi har idag tar över de mer personliga kontakterna. Samtidigt “känner” jag fler via bloggen än i verkliga livet så det är väldigt kluvet. Facebook har jag provat på två eller tre gånger men snabbt tappat intresset, Instagram hoppade jag på för ett par månader sen, av ren nyfikenhet, eftersom så många “bloggvänner” helt gått över dit och skippat bloggen. Men den ger mig inte något positivt alls, även om jag får mer “Gilla” där än på min blogg så saknas det något.
    När det gäller Nyheter så är det ganska intressant, har sen vi lämnade Malta för snart en månad sen inte alls lyssnat på nyheter eller läst tidningar vilket jag gör varje dag hemma, som rutin. Nu vet jag att händer det något utanför det vi dagligen läser och hör lär jag få veta det ändå. Att ständigt frossa i det faktiska eländet kan nog knäcka de flesta och jag har full förståelse för att de blev väldigt snurrig ;-) Kort och gott, min och förmodligen din blogg, fortsätter, för fotograferandes skull och för kontakterna de skapar. Har tre systrar hemma i Stockholm, som aldrig bryr sig, som har facebook men som jag har minst kontakt med av de jag idag “känner”. Den bistra verkligheten eller bara.. this is my life :-) Greetings from Kuching / Sarawak ! Anita

    Like

    1. Jag tror att jag förstod hur du menade ändå, vi har ju lite koll på varandra vid det här laget :D
     Trist det där med dina systrar, det är inte alltid släkten är nåt att ha. Tur att det finns andra vänner och annan vänskap. Fast att mista vänner känns ju ganska hårt ibland och kan ta tid att komma över. Bloggandet ger en hel del, det tycker jag också vad gäller både “vänskap” och inspiration till fotoskapandet. Att se hur andra gör och tänker och få lite feedback då och då gör en alltid glad. Kram på dig Anita!

     Liked by 1 person

 3. Man får försöka få till det så att det känns bra. Har bara bloggen men blir nog nyfiken ibland på vad folk har för sig på FB t.ex. Vad gäller nyheter så tror jag att det stressar mycket när man nuförtiden får reda på varje olycka som sker på hela jordklotet, tidigare var det mer begränsat. Man kan inte ta till sig allt.

  Like

  1. Ja det är sant, nyheterna når oss snabbt och från alla hörn av världen men samtidigt tycker jag nog att media kunde välja att rapportera lite mer om glädjande nyheter också, för nog finns de också. Att inte ta till sig är ju ett måste samtidigt som det på sätt och vis är sorgligt att det är nödvändigt.

   Like

   1. Jag vill minnas att Hasse och Tage skrev något om detta någon gång, att vi inte kan ta in allt elände i världen. Vi måste värja oss/freda oss. Men du har rätt, fler positiva nyheter behöver lyftas fram.

    Liked by 1 person

 4. Jag har också trappat ner. När jag blev sjuk och de nya sjukskrivningsreglerna infördes 2008 engagerade jag mig väldigt mycket. Var aktiv på ett forum för en organisation som hjälpte sjukskrivna med råd gällande FK. Drev en blogg (kopplad till forumet) där sjukskrivna kunde berätta vad som hände p.g.a. de nya reglerna. Var aktiv i deras FB grupp. Hade en egen FB och Twitter. Skrev en privat blogg om samhällets vansinne. I slutet av 2010 höll jag på att gå i väggen. Nu är bara bloggen kvar och det är bra så. Hänger en del på YouTube.
  Nyheter… ja, jag läser (lyssnar) både svenska och tyska nyheter men försöker att inte ta till mig det för mycket.
  Amused to Death…. ja, den är riktigt bra!

  Like

  1. Alltså, det känns ju lite som om jag borde veta vem du är…eller iallafall vem du var på twitter, gör jag det? Jag gick i väggen för ett antal år sen, men det tog tid för mig att inse mina begränsningar. Nu är jag inte alls mig själv längre och frågan är om jag någonsin blir det igen… Hoppas att du mår bättre idag och att du hittat en bra balans. Och visst är den bra…Amused to Death.

   Like

   1. Nej, tror jag inte. Twitter var mera privat. Forumet var “RESURS” som en läkare (Jenny Fjell) startade och bloggen jag drev för dem finns kvar http://utforsakrad.blogspot.se/
    Har lärt mig att leva med min inklämda nerv i halsryggen och den alltid närvarande smärtan. Det är bara att acceptera både smärtan och begränsningarna. Man får hitta nya sätt att göra saker på och en hel del, som jag älskade göra, fick jag sluta med. Vi får kämpa vidare, Lena!

    Like

 5. Fin skogsbild Lena… den har en tät stämning som jag tycker om, samtidigt som jag upplever den som väldigt öppen för tolkning. Det vackra ljuset som faller in i en del av skogen, medan där stora delar också fortsatt ligger i skugga och dolt av mörker och mystik. Precis som hos en intressant personlighet…

  Like

  1. Tack Gustav, det var fina tankar kring bilden och visst är den väldigt öppen för tolkningar. Kanske just för att jag själv tänker i två olika riktningar kring bilden?! Jag fastnade med blicken på “korset” i den stora stenen när jag gick förbi.

   Like

Something on your mind?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s