By the Stream

25 oktober 2016
25 oktober 2016
25 oktober 2016
25 oktober 2016
25 oktober 2016
25 oktober 2016
Advertisements

45 thoughts on “By the Stream

     1. Oh! The third one. But they are all gorgeous! For some reason, I only saw that one when I made the comment. Maybe because I was using my WordPress app on the iPhone… : /

      Like

  1. Jag är väl egentligen inte heller så jätteförtjust i det egentligen, men ibland är det ju lite dåligt ljus i skogen och då krävs ju längre exponering och så är det roligt att leka med tider och kamerarörelse. Löven är ju så vackra nu, i alla tänkbara färger. Tack för din fina kommentar.

   Like

 1. Så jättevackra bilder Lena. Ska visa dem för min man och föreslå någon av dem som motiv till hans nästa tavla. Den i mitten är väldigt konstnärlig och för mig tilltalande med sina varma dämpade färger. Den övre tycker jag också väldigt mycket om. Den är vacker, det riktigt känns hur vattnet forsar men ser ut att vara sammetslent. Den undre är också otroligt bra som tavla med det mjuka vattnet som forsar fram fast det inte forsar alls. Väldigt harmoniska bilder alla tre. Ska bli spännande att se om min man, känner som jag.

  Like

 2. Härliga foton Lena! jag tycker om att fotografera forsar och bäckar med lång slutartid så att det nästan ser ut som bomull. Har köpt ND filter för längesedan men aldrig riktigt haft lusten att fota med det, brukar vänta tills det blir lite skymning :)

  Like

  1. Tack snälla John, jo jag har ett gråfilter också men det blir sällan av att jag använder det. Jag skulle nog vilja ha tonade filter men har inte hittat några till vettigt pris för min plånbok.
   De här bilderna är tagna i skogen mitt på dagen, men det var dunkelt nog i det mulna vädret.

   Liked by 1 person

   1. Mitt ND filter är justerbart från ND2 till ND400. Kommer inte ihåg vad det kostade men var inte så fasligt mycket. Men det är lite bökigt att använda. Man får räkna om tiden i en tabell och så får man ju plocka väck motsolsskyddet eftersom man måste ställa in tiden utan filter och sedan skruva på det. Det får man göra vid varje förändring av ljusförhållanden orkar… :D

    Like

     1. Man ställer in slutartiden utan filter, kollar i en tabell vilken tid till ett filter man valt, till exempel ND8 och ställer då in tiden för det enligt tabellen. Sedan ska man skruva på filtret. Finns appar till mobilen för det, ND filter time är ett bland många.

      Like

     1. Man kan ju testa olika tider utan att använda tabellen, det brukar jag göra de få gånger jag har använt det, då slipper man ju även skruva av och på filtret hela tiden. Det går ju att radera de fotona som inte blir bra :)

      Like

     2. Det är inte bländaren du ska ändra, utan tiden. Ju mörkare filter desto längre tid kan du ha och då blir det ännu mer slätare.

      Like

 3. Läckra bilder alla tre! 1 och 3 för att valet av slutartid är så snyggt! Gillar det mjuka vattnet. Nummer 2 för att jag gillar det diffusa och ändå klara! Är bladen under vattnet?! Har själv försökt att fota det som fanns under vattenytan, svårt tyckte jag!

  Like

  1. Tack så hjärtligt för din fina kommentar och nej, men det hade precis regnat när jag tog bilden så det är nog därför det kan tyckas så. Ja, att ta bilder på det under vattenytan är otroligt svårt men det ska visst finnas ett filter man kan köpa som tar bort reflexerna på vattenytan som gör det något lättare vad jag förstår. Har för mig att det heter polariseringsfilter, men kan ha fel.

   Liked by 1 person

Something on your mind?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s