Höstgöra

Fönstertvättardags
Fönstertvättardags? [Time to clean the windows?]
Kalops
Eller koka Kalops? [Or making a typical swedish autumn beef stuw?]
Eller kanske bara bege sig ut och fånga det bästa med hösten?
Eller kanske bara bege sig ut och fånga det bästa med hösten? [Or perhaps, just get out to catch the lovley core of autumn?]

Advertisements

13 thoughts on “Höstgöra

  1. Så synd att jag inte såg denna kommentar tidigard idag, nu får det bli kalops till helgen istället. Och det där med fönstren tror jag jag ska ta efter.

   Liked by 1 person

 1. Tycker fönstren kan vänta och medan du är ute kan kalopsen puttra ensam hemma. Sista bilden har många hjärtan som betyder att fånga hösten där ute är det bästa valet. Läckra bilder och läcker maträtt :D

  Like

  1. Det är ju ett bra alternativ, kalops puttrar ju alldeles utmärkt utan tillsyn bara man inte fåttmed sig busrötter istället för morötter. Kul att du la märke till alla hjärtan i sista bilden, där har jag lekt lite med en kartongbit med ett hjärtformat hål i framför linsen.
   Tack för fin och praktisk kommentar :)

   Liked by 1 person

 2. Min svärson brukar säga att smutsiga fönster ger bra fotoljus. Jag får tacka Kristallina för att hon såg de hjärtan du lekt med, rolig idé som även jag har sett någonstans men förlagt i hjärnvindlingarna. Väldigt vacker bokéh blev det!
  Men kalopsen ska man passa noga, den kan brännas vid. Ett dåligt minne långt bakåt i tiden då vårt trefamiljssystem skulle ha kalops nästa dag. Det var min födelsedag och jag fick alltså stå och koka kalops två gånger. Roligare kan man ha det. Ursäkta att jag tog plats, men minnet kom på.

  Like

  1. Jaså är det så, att smutsiga fönster ger bra fotoljus. Då förstår jag varför jag har ett inre motstånd kring att tvätta fönster, det är säkert nåt undermedvetet, he he he!
   En sån födelsedag kan man ju vara utan förstås, att koka kalops i två omgångar. Distraktion är en farlig motståndare. Jag har försökt steka pannkakor och twittrat samtidigt vilket inte heller rekommenderas, jag har slutat twittra nu!
   Och du är välkommen att ta hur mycket plats du vill i kommentarsfältet med minnen och funderingar, det är bara roligt.

   Like

Something on your mind?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s