Hova Riddarvecka 2016: X ~ Jesters Night: The Fire Show

On Saturday evening at Hova Riddarvecka 2016, the Jesters held a Fire Show that we just have to see. Here are a gallery of photos from that night, I hope you enjoy them.

[ click on a photo to start the gallery browser and enlarge the photos ]

~ Lena

Links to more posts on Hova Riddarvecka 2016:

 

Back to start

 

Advertisements

20 thoughts on “Hova Riddarvecka 2016: X ~ Jesters Night: The Fire Show

 1. Oj, vilka läckra och eldiga bilder. Vilken fantastisk upplevelse och du har fångat den väldigt snyggt med kameran. Inte lätt när det är mörkt blandat med eldarnas sken men du har lyckats galant.

  Like

  1. Tack snälla Anita. Vissa av bilderna har jag faktiskt kört på action-inställning, jag var så osäker på om nåt skulle bli bra med manuella försök så jag vågade inte chansa på alla bilder, men det blev några bra även av de fotona så det var kul.

   Like

   1. Action inställning ? Har jag missat nåt, vi har ju nästan samma kamera. Canon EOS 70D men jag kan ännu inte allt när det gäller inställningarna. Ibland undrar jag om det inte var bättre förr, eller lättare. Nu är det så otroligt många inställningar och alternativ så det är lätt att hamna vilse.

    Like

    1. Din kamera är mycket mer avancerad än min men på ratten där du kan välja landskap, porträtt, manuell m.m. finns en liten gubbe som springer… den menar jag. Då sköter kameran jobbet åt en. Bara att rikta in och knäppa. Och jo det var nog enklare på det viset att valen inte var så många men säkerligen svårare att lära sig ta bra bilder.

     Liked by 1 person

     1. Tack för ditt svar Lena ! Ja, min kamera är lite mer avancerad och ibland kan jag ångra att jag bytte från min gamla EOS600D. Tycker det räckte bra med de finesser som fanns där men vad gör man när maken tycker att jag ska ha det bästa och ger mig en ny kamera :-D Nu använder jag väldigt sällan annat än P, Tv och Av när jag ställer in kameran. Har bara provat de övriga några gånger men blir frusterad av att när man ställt in t.ex porträtt och vitbalans så försvinner inställningarna så fort man stänger av kameran.
      Nu till något helt annat. Fick precis nu en mejl som talar om att bl.a du lagt ut bilder på Instagram. Har ännu inte haft tid att lära mig hur det hela fungerar. Ännu mindre lust att ta bilder med kameran, de blir ju inte alls bra, är det meningen att man ska redigera i kameran också och hur går det till. Förstår att instagram blivit väldigt stort och tycker det verkar kul men det där med att få bra bilder känns ju hopplöst svårt när man har en så liten display och solen skiner så vad man ser är bara sig själv. Oj, vad långt det blev. Ska ta itu med instagram men har också kurser via Moderskeppet som väntar och lite annat på mitt arbete som måste göras. Ha en riktigt fin fortsatt onsdag Lena !

      Like

      1. Så fina gåvor ska man givetvis inte tacka nej till. Så du kör kurser via Moderskeppet. Tycker du de är bra? Jag har ju fått för mig att de förutsätter att man har lightroom eller photoshop?
       Jag mailar bilder till mig själv som jag tagit med min canon och lägger ut på instagram, mobilbilderna blir bedrövliga med min samsung. Tack och ha en fin dag du med Anita :)

       Like

       1. Vaaa… !! Men vad smart !!! Då slipper jag ju hålla på att försöka fota med mobilen, den fick jag också av maken, en Iphone SE och den ska visst vara bra. Oj, nu blev jag inspirerad, trodde inte alls att det fungerade så. Då får vi se när vi ses på Insta nästa gång :-)
        Ja, Moderskeppet är bra tycker jag och jag har köpt Guld vilket betyder att jag har tillgång till alla deras kurser under ett helt år. Man behöver inte ha lightroom eller photoshop, de har många kurser som koncentreras på just fotografering och inte bara redigering. Som att fota i befintligt ljus och grunderna för fotografering förstås. De har många gratiskurser så varför inte prova på så märker du om det är något för dig. Har precis köpt Lightroom och försöker lära men som jag sagt tidigare, det går lite långsamt.

        Like

        1. Aha! Tack för infon, för jag har ingen lust att skaffa vare sig lightroom eller photoshop. Jag vill göra bilderna klara direkt i kameran. Törs man fråga vad det kostar?

         Like

         1. Exakt så tänkte jag också, varför redigera när man har en bra kamera ? Mitt mål var och är ännu att skapa så bra bilder direkt från kameran. Gillar inte att redigera men ibland är det bra att kunna rätta till detaljer men är inte det minsta intresserad av att skapa olika effekter och helt göra om bilden vilket många gör i photoshop.
          Vet inte riktigt vad du vill ha pris på, det finns ju olika kortare kurser men det jag valde med fri tillgång till alla kurser under ett år kostade 1.188 kr. Men som sagt, testa först. http://guld.moderskeppet.se/kurser/

          Liked by 1 person

 2. Wonderful pictures, Lena. :) Fire shows are fascinating to watch and you’ve captured the movement and excitement really well. Last time I saw a fire show I only had my phone with me – I was so disappointed that I couldn’t get any really good pictures!

  Like

  1. Thank you very much, and I agree with you, fire shows are so great. I totally understand your frustration about not being able to take satisfying pictures, I mean, you don’t go to a fire show that often.

   Like

Something on your mind?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s