Hälsorisk (258/366)

Photo Challenge 366/2016 in Swedish

108. Hälsorisk

108. Hälsorisk
108. Hälsorisk

~ Lena

 

Till utmaningssidan, klicka på bilden nedanför.

2016_365_1

Till min temalista

 

Back to start

Advertisements

30 thoughts on “Hälsorisk (258/366)

 1. Vackra liljekonvaljer, här är det en bit kvar innan de blommar och doftar!! Och man får absolut inte dricka upp blomvattnet… men vem vill det egentligen??!
  Vacker bild på konvaljerna!

  Like

  1. Ha ha!! Nej, gammalt blomvatten är ju rätt äckigt vare sig det suttit giftiga eller ogiftiga blomster i vasen. Dessa små var de första jag sett utslagna, i övrigt var det bara knopp här. Tack snälla du.

   Liked by 1 person

 2. Ja, det är ju sant. Undrar varför vildsvinen i vår skog måste böka upp alla liljekonvaljställen, de borde väl inte kunna äta rötterna..? Vacker bild och perfekt till temat.

  Like

  1. De där vildsvinen är som jordfräsar tyvärr, de bara plöjer. De borde ju inte kunna äta dessa rötter men jag vet inte. Tack så mycket.

   Like

 3. Här visar du min favoritblomma som jag minns från när jag var barn och som inte växer här på Malta. Älskar verkligen den vackra Liljekonvaljen men visste faktiskt inte att den var giftig men har ju heller aldrig haft någon tanke på att smaka :-) En väldigt fin bild !

  Like

  1. Ja visst är den en ljuvlig blomma som desdutom doftar underbart. Både blommorna och de på hösten röda bär som blommorna byts ut mot är mycket giftiga t o m.

   Like

 4. Har sett en gammal tant dricka upp vattnet i en vas med liljekonvaljer – och inget hände. Sen åt min dotter av blomklockorna när hon var liten. “Man fick väl äta de här?” Giftinformationen sa att ett par tre klockor gick bra, jag skulle ge henne välling. Och hon klarade det utan men, tack och lov! Läser nu att förtäring av blomvattnet är ofarligt.

  Like

Something on your mind?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s