Efterlängtad (164/366)

Photo Challenge 366/2016 in Swedish

45. Efterlängtad

45. Efterlängtad
45. Efterlängtad

Årets första blåsippa

~ Lena

 

Till utmaningssidan, klicka på bilden nedanför.

2016_365_1

Till min temalista

 

Back to start

Advertisements

31 thoughts on “Efterlängtad (164/366)

 1. Hi, hi, det är lite skillnad i vårt avlånga land! Härlig bild. Har satt lite blåsippor i rabatten, vi får se när de behagar dyka upp! :)

  Like

  1. Ja du, det är ju det. Jag följer en massa skåningar på instagram och de har retats ett tag nu. Dessa små var de enda som tittat fram än men det var fler på gång. Jag trodde inte man fick flytta blåsippor, är de inte fridlysta? Alltså att man får plocka men inte ta upp med rötterna? Och tack så mycket!

   Like

   1. Det är blåsippor jag köpt/fått från odlare. Gillar ju det här med trädgård och håller utkik efter fina växter. I höstas fick jag fem (!) krukodlade plantor av en kollegas pappa. Han har varit ägare av en handelsträdgård under många år. Nu hoppas jag bara att blåsipporna överlevt! :)

    Like

    1. Jag visste inte att man kunde odla sippor, men så är jag urkass på allt som har med trädgård att göra också. Håller tummarna att de klarar sig och blommar fint framöver.

     Liked by 1 person

 2. Där står de mitt i solen och säger att nu är det vår. Vackert så klart! Min första krokus såg jag i dag och en jättestor humla som jag skrämde bort för att den hade satt sig på en rutten julros, haha! Jag tänkte att den skulle upptäcka de vackrare blommorna, men den kom inte tillbaka.

  Like

  1. Ja, dessa små ludna sippor som man blir så glad av. Krokus är också fina med sina klara starka färger. Men så du gör, inte får man väl skrämma bort de små humlorna ;-)

   Like

 3. Kan tro att den är efterlängtad och så vackert du förevigat den med kameran. Bra skärpa där man ser allt det fjuniga på stjälkarna och fina färger. Här på ön finns inga blåsippor men jag minns så väl känslan av vår när de första började dyka upp.

  Like

 4. Kan inte annat säga än att jag är avundsjuk på er lite söderut som får fota blommor utomhus redan, så vacker bild du har av blåsippan! Här ligger snön säkert 30cm på mina blomrabatter…

  Like

  1. Jo.. det kan jag förstå på sätt och vis. Det blir en lång väntan för er. Tack snälla, dessa var de enda som kikat fram i mina krokar än så länge så.

   Like

Something on your mind?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s