Jäser (83/366)

Photo Challenge 366/2016 in Swedish

141. Jäser

141. Jäser
141. Jäser

Ni ser nu något ni borde anteckna, detta är första ggn på 25 år jag bakar matbröd. Vad gör man inte för konsten ;-)

~ Lena

 

Till utmaningssidan, klicka på bilden nedanför.

2016_365_1

Till min temalista

 

Back to start

Advertisements

24 thoughts on “Jäser (83/366)

  1. Tack så mycket. Ja den handduken är gammal och oblekt. Vet inte ens var den kommer ifrån, det finns ingen släkting med det monogrammet som stämmer.

   Like

  1. Ha ha! Om du visste vad det osar i mitt kök när jag bakar… och då pratar vi inte om nåt från spis eller ugn. ;)
   Tack så mycket!

   Like

 1. Antecknat !! Själv ligger jag på samma nivå när det gäller bakning så jag får väl kavla upp ärmarna jag med ;-) Ja, vad gör man inte för konsten. Här är det handduken som gör bilden. Med bara den jäsande degen hade det nog blivit lite platt :D

  Liked by 1 person

 2. Gamla handdukar med monogram är så vackra. Hos oss bakades det mycket förr, men inget nuförtiden. Maken bakade bröd, sonen bullar och jag bakade kakor. Men det som jag minns som väldigt tilltalande var perioden med bakmaskin: att vakna till doften av nybakat bröd! Får nog ta upp den ur källaren igen.

  Like

  1. Min farmor bakade väldigt ofta, både kakor, matbröd och vetebröd och hur gott som helst. Godare kolakakor än hennes finns inte. Jag önskade mig alltid en burk egna på min födelsedag när jag var liten :)
   Bakmaskin, det har jag aldrig testat, funkar de bra? Och visst är gamla handdukar vackra, speciellt de som inte är blekta tycker jag.

   Like

   1. För mig var det svärmors kardemummaskorpor som var rena drömmen. Hon slarvade bort receptet men sent omsider fick jag det i min hand igen. Mmmmm. Men nu bakar jag inte för att jag inte får äta sött.

    Bakmaskinen lydde alla i min familj, utom mig, då strejkade den. De är suveräna, man häller i ingredienserna, trycker på vissa knappar, ställer in för väckning och väcks av ett färdigt bröd. Underbart!

    Like

    1. Åh så tråkigt, att du inte får äta sött. Antar att du inte fuskar alls? Märkligt att den kom överens med alla utom dig, bakmaskinen men att vakna till den doften måste ju vara underbart.

     Like

   2. Jag kom på: när jag bodde hemma bakades det minst en gång i veckan: rågbröd och kaffebröd. Under flera år var det jag och min storasyster som bakade kaffebrödet. Den ena bakade, den andra städade huset. Mamma och pappa jobbade även på lördagar. Rågbrödet kunde bara mamma baka och jag har försökt men inte lyckats få till det.

    Like

    1. Märkligt det där att man inte kan få till det som man vill, det känner jag igen. Jag är usel på att baka rent ut sagt så det blir inte särskilt ofta. Jag och deg kommer inte överens alls…

     Like

     1. Mammas bröd är mammas bröd. Inga mått, bara att testa. De karelska pirogerna lärde sig min man att baka just innan mamma blev sjuk. Han tog hit henne och krävde instruktioner. Himmel så vi skrattade, mor och jag när han skulle forma och vecka pirogerna. Ett roligt minne. Men alla kan ju inte kunna allt och inte ens vilja kunna.

      Like

      1. Det handlar ju just så mycket om minnen också, lyckostunder som förstärker och som inte alltid går att uppnå. Och nej, jag håller mig till den tekniska/mekaniska sidan av ev. talanger.

       Like

Something on your mind?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s